20 éve az EU-ban

A fejlesztéspolitika két évtizede

2023. május 03. 16:00 - MKT admin

A Fejlesztéspolitika két évtizede - ezzel a címmel szervezett online szakmai kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Fejlesztéspolitikai Szakosztálya 2023. május 3-án, szerdán. A beszélgetés az első állomása volt annak az egy éven át tartó konferenciasorozatnak, amelynek keretében a szakosztály hazánk uniós tagsága elmúlt két évtizedének főszereplőivel tekinti át az uniós tagságunk fejlesztéspolitikai, területfejlesztési, területpolitikai céljait, eredményeit és kihívásait.

A sorozatindító beszélgetés résztvevői: Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár; Salamin Géza, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságföldrajz és Városfejlesztés Tanszékének egyetemi docense, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke; Szaló Péter regionális tervező, volt államtitkár, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal korábbi elnöke; valamint Dányi Gábor, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházási kerettörvény kidolgozásáért, valamint a beruházási kontrolling- és elszámolási rendszer működtetéséért felelős miniszteri biztosa, az európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős korábbi helyettes államtitkár; Perger Éva, az MTA KRTK Regionális Kutatások Intézetének korábbi igazgatója és Kondor Zsuzsa, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közpénzügyi Tanszékének mesteroktatója, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség volt főosztályvezetője, a Koordinációs, valamint a Végrehajtás Operatív Program Irányító Hatóságok korábbi vezetője voltak. A beszélgetést Baráth Etele volt Európa-ügyi miniszter, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának elnöke moderálta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eu20.blog.hu/api/trackback/id/tr5618249803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása