20 éve az EU-ban

A városfejlődés 20 éve az EU-ban - videók

2024. május 08. 13:33 - MKT admin

A városfejlődés 20 éve az EU-ban - ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériummal, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság Fejlesztéspolitikai Szakosztályával közösen a Magyar Önkormányzatok Szövetsége 2024. május 7-én, kedden Gödöllőn.

 

A konferencia bevezető előadásait Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter; Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere tartották. A résztvevőket Baráth Etele volt Európa-ügyi miniszter, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának elnöke és Michael Winzer, a Konrad Adenauer Stiftung képviseletvezetője köszöntötte. A konferencia levezető elnöke Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke volt.

 

A konferencia kerekasztal-beszélgetésének résztvevői: Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára; Salamin Géza, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke, a BCE Gazdaságföldrajz és városfejlesztési tanszékének egyetemi docense; Szabó István, a HUN-REN kutatási hálózat stratégiai és innovációs vezérigazgató-helyettese, az MKT Innovációs Szakosztályának elnöke és Szirmai Viktória Széchenyi-díjas szociológus, egyetemi tanár, az MTA doktora voltak. A beszélgetést Baráth Etele volt Európa-ügyi miniszter, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának elnöke moderálta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eu20.blog.hu/api/trackback/id/tr1418399431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása