20 éve az EU-ban

20 év magyar tapasztalatai az EU intézményeiben

2024. március 14. 17:43 - MKT admin

ep_honlap.jpg20 év magyar tapasztalatai az EU intézményeiben. Ezzel a címmel szervez kerekasztal-beszélgetést - az MKT két évtizedes EU-tagságunk eredményeit, tapasztalatait értékelő rendezvénysorozatához kapcsolódva - a Magyar Közgazdasági Társaság Európai Uniós Szakosztálya 2024. május 9-én, csütörtökön 14 órától a Budapesti Gazdasági Egyetem (1055 Budapest, Markó u. 29-31.) Lotz termében.

A beszélgetés résztvevői kivétel nélkül olyan magyar szakemberek, akik magas pozíciókat töltöttek vagy töltenek be ma is a különböző uniós intézményekben - nem utolsó sorban pedig tisztségviselői a Magyar Közgazdasági Társaságnak. Név szerint Andor László volt uniós biztos, az MKT alelnöke; Becsey Zsolt volt európai parlamenti képviselő, az MKT Európai Uniós Szakosztályának alelnöke; Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Számvevőszék magyar tagja, az Európai Parlament korábbi alelnöke, az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének alelnöke és Terták Elemér, az Európai Bizottság belpiaci főigazgatóságának pénzügyi intézményekért felelős korábbi igazgatója, az MKT elnökségi tagja. A beszélgetést Iván Gábor, az Európai Unió Tanácsának igazgatója, az MKT Európai Uniós Szakosztályának elnöke moderálja. A résztvevőket Pleschinger Gyula, az MKT elnöke, a Monetáris Tanács tagja köszönti – aki a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyi államtitkáraként annak idején maga is több ECOFIN-ülésen képviselte hazánkat.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a terem befogadóképességére tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu címen. Jelentkezéseket csak a terem kapacitásáig tudunk fogadni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eu20.blog.hu/api/trackback/id/tr6318354287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása