20 éve az EU-ban

EU20 – néhány főszereplő szemével

2024. április 02. 18:21 - MKT admin

zaszlok_honlap.jpg20 éve léptünk be az Európai Unióba – Hogyan történt, mit gondoltunk? Ezzel a címmel szervez kerekasztal-beszélgetést a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a Magyar Közgazdasági Társaság Európai Uniós Szakosztálya 2024. április 30-án, kedden 15 órától a Károlyi-Csekonics-Palota (1088 Budapest, Múzeum utca 17.) Báltermében.

A beszélgetés résztvevői: Juhász Endre volt európai uniós ügyekért felelős tárca nélküli miniszter, aki a csatlakozási folyamat alatt a magyar kormány főtárgyalója és az EU-hoz akkreditált nagykövete volt; Balázs Péter korábbi uniós biztos és külügyminiszter, az MKT volt alelnöke; valamint Palánkai Tibor akadémikus, az európai integráció terén az egyik kiemelkedő hazai közgazdász. A beszélgetés moderátora Becsey Zsolt, a Károli Gáspár Református Egyetem docense, volt európai parlamenti képviselő, a brüsszeli magyar EU-képviselet korábbi helyettes vezetője, az MKT Európai Uniós Szakosztályának alelnöke.

A rendezvény meghívója ide kattintva letölthető (pdf).

A rendezvény ahhoz a fél éven át tartó konferenciasorozathoz kapcsolódik, amelynek keretében az MKT szakosztályai szakterületenként áttekintik hazánk két évtizedes uniós tagságának tapasztalatait, eredményeit.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a terem befogadóképességére tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni az ezen a linken elérhető űrlapon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eu20.blog.hu/api/trackback/id/tr7718369179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása