20 éve az EU-ban

Kortárs, magyar, európai

2024. április 09. 07:30 - MKT admin

painting-exhibition-751576_1920.jpgKortárs, magyar, európai - az európai uniós tagság hatásai a képzőművészetre Magyarországon. Ezzel a címmel szervez konferenciát az EU-csatlakozás 20. évfordulója alkalmából - az MKT rendezvénysorozatához kapcsolódva - a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) 2024. április 30-án, kedden 10 órától az MKE Barcsay termében (1062 Budapest, Andrássy út 69.).

A konferencia előadói között ott lesz Lelkes László Munkácsy Mihály-díjas grafikusművész, az MKE általános rektorhelyettese; Spengler Katalin műgyűjtő, Mélyi József művészettörténész és Baráth Etele volt Európa-ügyi miniszter, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának elnöke is.

Ahogyan a szervezők írják: az évfordulóról való megemlékezés kiemelten fontos a Magyar Képzőművészeti Egyetem számára, hiszen az uniós csatlakozás jelentette a felsőoktatási intézmények, köztük az MKE számára is az oktatás nemzetközi vérkeringésébe való bekapcsolódásának lehetőségét, többek között az Erasmus programon keresztül. Az elmúlt 20 év nem csak a művészeti felsőoktatásra, hanem a régió művészeti piacainak és azok egymáshoz való viszonyának alakulására is nagy hatással volt. Az évforduló alkalmából a Magyar Képzőművészeti Egyetem egy kéthetes, Let Your Star Shine című nemzetközi kiállítással, és egy, a művészeti piac és a művészeti felsőoktatás változásait a fókuszba állító konferenciával csatlakozik.

A konferencián a részvétel a terem befogadóképességére tekintettel regisztrációhoz kötött. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat legkésőbb 2023. április 28-ig jelezzék az ezen a linken kitölthető űrlapon.

Letölthető dokumentumok:
A konferencia meghívója (pdf)
A konferencia tervezett programja (pdf)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eu20.blog.hu/api/trackback/id/tr8318375605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása