20 éve az EU-ban

20 év EU-tagság a közpénzügyekben

2024. március 12. 17:28 - MKT admin

savings-honlap.jpgA 20 évvel ezelőtti EU-csatlakozásunk számottevő változásokat hozott az államháztartási-költségvetési rendszerben, általában a közpénzügyekben és a közpénzek felhasználásának ellenőrzésében. E változásokról és az elmúlt húsz uniós év tapasztalatairól szervez kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Államháztartási Szakosztálya 2024. március 25-én, hétfőn 10 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény ahhoz az egy éven át tartó konferenciasorozathoz kapcsolódik, amelynek keretében az MKT szakosztályai szakterületenként áttekintik hazánk két évtizedes uniós tagságának tapasztalatait, eredményeit.

A beszélgetés résztvevői: Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára, az MKT Államháztartási Szakosztályának alelnöke; Dencső Balázs, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság főigazgatója és Kovács Árpád egyetemi tanár, az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács korábbi elnöke, az MKT örökös tiszteletbeli elnöke. A beszélgetést Adorján Richárd, a Pénzügyminisztérium költségvetésért felelős helyettes államtitkára, az MKT Államháztartási Szakosztályának elnöke moderálja.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/@magyarkozgazdasagitarsasag
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=m812e62500cc2079eef6312ce76677d64
Meeting number: 2367 653 9844
Password: PublicFin2024

Naptáramhoz adom: OutlookGoogle Calendar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eu20.blog.hu/api/trackback/id/tr6418352407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása