20 éve az EU-ban

Mit adott nekünk az EU?

2024. április 16. 13:00 - MKT admin

p002132009h.jpgMit adott nekünk az EU? Ezzel a címmel szervez négy párhuzamos szekcióban kerekasztal-beszélgetéseket a 20 éves magyar EU-s tagság gazdasági és társadalmi hatásairól – a Magyar Közgazdasági Társaság két évtizedes EU-tagságunk eredményeit, tapasztalatait értékelő rendezvénysorozatához kapcsolódva – a Mathias Corvinus Collegium (MCC) 2024. április 23-án, kedden 10 órától az MCC Tas vezér utcai képzési központjában (1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7.).

A workshop formája: tour de table, ahol minden résztvevő – panelenként 11-13 fő – kérdésenként 3-5 percben kifejti a gondolatait, majd az utolsó hozzászólót követően minden résztvevő reflektál az elhangzottakra.

A panelbeszélgetések résztvevői – köztük például Kovács Árpád, az MKT örökös tiszteletbeli elnöke, a Költségvetési Tanács és az Állami Számvevőszék korábbi elnöke; Baráth Etele volt Európa-ügyi Miniszter, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának elnöke; Kutasi Gábor, az NKE tanszékvezető habilitált egyetemi docense, az MKT Államháztartási Szakosztályának elnökségi tagja; Boda György, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnökségi tagja; Halm Tamás, a Közgazdasági Szemle főszerkesztője vagy éppen Alfonso Dastis Quecedo, Spanyolország magyarországi nagykövete – olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy miként változtatta meg az EU-tagság a magyar vállalatok és polgárok életét; hogy melyek az EU-integrációval járó legjelentősebb előnyök és lehetőségek, valamint költségek és kihívások Magyarország számára; hogy megfelel-e Magyarország 20 éves uniós tagságának története az eredeti várakozásoknak, és hogy milyen nem várt pozitív vagy negatív következményekkel járt ez a történet.

A rendezvény részletes programja és regisztrációs űrlapja a https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/mit-adott-nekunk-az-eu linken érhető el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eu20.blog.hu/api/trackback/id/tr2018382571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása