20 éve az EU-ban

20 év az EU-ban és a jövő a magyar agráriumban

2024. január 09. 19:09 - MKT admin

microphone-2469295_640.jpg20 év az EU-ban és a jövő a magyar agráriumban és vidékfejlesztésben - ezzel a címmel szervezett online szakmai kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztálya 2024. január 9-én, kedden.
Az EU-csatlakozás várakozásairól, a magyar agrárium reményeiről és csalódásairól Udovecz Gábor és Kapronczai István, az Agrárgazdasági Kutatóintézet nyugalmazott főigazgatói, az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályának elnökségi tagjai osztották meg gondolataikat a hallgatósággal. A Közös Agrárpolitika elmúlt húsz évének változásait Vajda László, a Földművelésügyi Minisztérium nyugalmazott főcsoportfőnöke, a szakosztály társelnöke mutatta be. Csapóné Hernádi Noémi, a Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdakörének elnöke arról beszélt, hogy mit jelent ma egy fiatal agrárvállalkozónak az EU és a közös agrárpiacról. Végül Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a magyar agráriumot fejlesztését támogató uniós eszközrendszer aktualitásait ismertette. A rendezvény moderátora Zöldréti Attila, a SAPARD Hivatal volt elnöke, az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályának elnöke volt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eu20.blog.hu/api/trackback/id/tr818299161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása